Ügyfélszolgálati iroda: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6. (KUBIK Irodaház) Személyes ügyintézéshez kérjük, foglaljon időpontot telefonon, emailben, vagy Facebook időpontfoglaló oldalunkon! https://www.facebook.com/bookpile.hu

Kérdése van? Hívjon benünket! +36-30/478-7866

ESG jelentéstétel

Emelje új szintre vállalatának átláthatóságát és felelősségvállalását az ESG beszámolóval!

Az ESG (Environmental, Social, Governance) alapú beszámolás egyre fontosabb szerepet játszik a vállalatok életében, mivel a befektetők, partnerek és ügyfelek egyaránt nagy figyelmet fordítanak a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási teljesítményre. Az ESG beszámoló nem csupán jogszabályi kötelezettség, hanem a vállalat hitelességének és fenntarthatósági elkötelezettségének fontos mérőeszköze is.

 

Az új ESG-törvény jelentős változásokat hoz a vállalati fenntarthatóság terén, melynek célja a fenntartható finanszírozás ösztönzése, valamint az egységes vállalati felelősségvállalás biztosítása, miközben figyelembe veszi a környezeti, társadalmi és szociális szempontokat.

A vállalat köteles fenntarthatósági panaszkezelési rendszert kialakítani, amely lehetővé teszi a bejelentéseket a vállalat, leányvállalatai, valamint közvetlen vagy közvetett beszállítói gazdasági tevékenysége nyomán felmerülő társadalmi felelősségvállalási és környezeti kockázatokról, illetve ezekkel kapcsolatos jogsértésekről.

A törvény előírja, hogy az elkészült ESG beszámolókat a vállalkozásoknak kötelezően vizsgálatnak és tanúsításnak kell alávetniük.