Ügyfélszolgálati iroda: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6. (KUBIK Irodaház) Személyes ügyintézéshez kérjük, foglaljon időpontot telefonon, emailben, vagy Facebook időpontfoglaló oldalunkon! https://www.facebook.com/bookpile.hu

Kérdése van? Hívjon benünket! +36-30/478-7866

ESG jelentéstétel

Panaszkezelés

Panaszkezelés

A vállalat köteles fenntarthatósági panaszkezelési rendszert kialakítani, amely lehetővé teszi a bejelentéseket a vállalat, leányvállalatai, valamint közvetlen vagy közvetett beszállítói gazdasági tevékenysége nyomán felmerülő társadalmi felelősségvállalási és környezeti kockázatokról, illetve ezekkel kapcsolatos jogsértésekről.

Panaszkezelés

Belső vagy külső panaszkezelési rendszer létrehozása

A vállalkozásnak ki kell alakítania egy panaszkezelési rendszert, amely lehetővé teszi, hogy bárki bejelentést tehessen olyan társadalmi vagy környezeti kockázatokról, illetve kötelezettségszegésekről, amelyek a vállalat, annak leányvállalata vagy közvetlen szállítója tevékenysége miatt keletkeztek.

A vállalat ezt a kötelezettségét a 2023. évi XXV. törvény alapján létrehozott visszaélés-bejelentési rendszerrel is teljesítheti.

A vállalat köteles a panaszkezelési eljárások eredményét öt évig megőrizni, miután a panaszokat feldolgozták.

Belső panaszkezelési rendszer működtetése

A belső panaszkezelési rendszert egy kijelölt személy vagy szervezeti egység működteti, akik ebben a feladatukban nem utasíthatók, és elkülönülten végzik munkájukat más részlegektől.

A vállalat dönthet úgy is, hogy független külső szervezetet von be a panaszkezelésbe.

Külső panaszkezelési rendszer követelményei

A vállalkozás részt vehet külső panaszkezelési rendszerben, ha az megfelel a következő feltételeknek:

Írásban meghatározott, nyilvános eljárási rend áll rendelkezésre.

A panaszokat kezelő személyek garantálják a pártatlanságot, függetlenek és nem utasíthatók.

A vállalat világos, közérthető információkat ad a rendszer elérhetőségéről és működéséről, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek a közzétételt követően.

Kockázatok bejelentése és kezelése

A vállalat úgy alakítja ki a panaszkezelési rendszert, hogy lehetővé tegye bejelentések megtételét olyan kockázatokról vagy kötelezettségszegésekről is, amelyek a közvetett szállítóik tevékenységéből adódnak.

Ha a vállalat tudomást szerez arról, hogy közvetett szállítójánál jogsértés történt, azonnal kockázatelemzést kell végeznie és megelőző intézkedéseket kell hoznia.