Ügyfélszolgálati iroda: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6. (KUBIK Irodaház) Személyes ügyintézéshez kérjük, foglaljon időpontot telefonon, emailben, vagy Facebook időpontfoglaló oldalunkon! https://www.facebook.com/bookpile.hu

Kérdése van? Hívjon benünket! +36-30/478-7866

AI

MI jártasság- AI literacy

MI jártasság- AI literacy

A mesterséges intelligencia jártasság, vagyis az AI literacy, kulcsfontosságú szerepet játszik a cégek és szervezetek életében, különösen az EU AI Act előírásai szerint.

Az MI-rendszerek szolgáltatói és alkalmazói felelősséggel tartoznak azért, hogy biztosítsák személyzetük és minden olyan személy megfelelő képzését, aki az MI-rendszerek működtetésében részt vesz.

Az AI literacy révén a munkavállalók megértik, hogyan működnek az MI-rendszerek, milyen hatással lehetnek a folyamatokra, és miként alkalmazhatók hatékonyan és biztonságosan. Ez nemcsak az átláthatóság és a felelősségvállalás növeléséhez járul hozzá, hanem segít minimalizálni a kockázatokat, és biztosítja, hogy a technológia etikus és megbízható módon kerüljön alkalmazásra.

Az AI literacy javítása révén a szervezetek képesek lesznek jobban alkalmazkodni a gyorsan változó technológiai környezethez, növelni versenyképességüket, és megbízható, felelős partnerekké válni az AI alapú rendszerek használatában.